Services

Agenda

In de agenda vindt u belangrijke data zoals bijeenkomsten van Europa decentraal en derden en deadlines voor consultaties. De vermelding ervan is alleen bedoeld ter attendering; Europa decentraal geeft met plaatsing van de bijeenkomst geen kwaliteitsoordeel.

Presentatie op locatie

Regelmatig spreken de adviseurs van Europa decentraal op bijeenkomsten van gemeenten, provincies en/of waterschappen. Op de pagina Presentatie op locatie vindt u meer informatie over de mogelijkheden. 

Month: Year:
« Prev April 2014 Next »
Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
  1
2
3
4
5
6
7
8
* Europees LijsttrekkersdebatEuropees Lijsttrekkersdebat

Time: 19:00

Locatie: Europees Parlement (zaal:PHS3C50) Meer informatie via nogbrussel@gmail.com

9
* 50.000+ gemeenten50.000+ gemeenten

Time: 09:30

BNG bijeenkomst (besloten)

10
* E-justice congresE-justice congres

Time: 09:32


* VNG Europa-debat VNG Europa-debat

Time: 11:30

Europa en gemeenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dat kader organiseert de VNG een verkiezingsdebat op 10 april. Nederlandse lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen gaan in gesprek met gemeentelijke bestuurders en de deelnemers in de zaal. Waar en wanneer? Donderdag 10 april bij de VNG in Den Haag. Inloop: 11.30 uur. Debat: 12.00 tot 13.00 uur. Na afloop is er een netwerklunch. Aanmelden: Geïnteresseerde bestuurders of gemeenteambtenaren kunnen zich vóór 7 april aanmelden via Secr_Europa@vng.nl

* In EU We (Mis)Trust In EU We (Mis)Trust

Time: 20:00

There is a growing mistrust of the EU among Europeans. Many citizens perceive the EU as being too distant and too bureaucratic. In the run-up to the European elections in May, the European Cultural Foundation (ECF) and De Balie are jointly organising a public debate about the EU and its future: In the EU We (Mis)Trust – on the road to the EU elections.

11
* Europa voor de regio's Europa voor de regio's

Time: 13:00

Europa voor de regio's - de regio's voor Europa Waar: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5/6 2513 AB Den Haag Wanneer: Vrijdag 11 april 2014, van 13.00 uur tot 15.00 uur, inloop met lichte lunch vanaf 12.30 uur, met aansluitend een borrel.

12
13
14
* EuropacollegeEuropacollege

De meningsverschillen over de Europese Unie lopen hoog op. Prima, dit kan de aandacht voor de Europese verkiezingen versterken en belangrijke kwesties zichtbaar maken. Maar worden de goede vragen gesteld? Worden de dilemma’s helder geformuleerd? Zijn de aannames van waaruit wordt gediscussieerd correct? In vier colleges gaan experts in op de vraag waar het Europadebat over zou moeten gaan.

15
16
17
18
* Goede VrijdagGoede Vrijdag


19
20
* Eerste PaasdagEerste Paasdag


21
* Tweede PaasdagTweede Paasdag


22
23
24
* Bijeenkomst Pianoo/BZKBijeenkomst Pianoo/BZK

Time: 13:00

Door internationale sociale voorwaarden op te nemen in aanbestedingen kunt u bijdragen aan een meer sociaal verantwoorde productie in productieketens. Op 24 april 2014 organiseren PIANOo en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid een kennisbijeenkomst over dit onderwerp.

25
26
27
28
29
30
       
Category Key
 Aanbestedingen
 Cultuur, onderwijs en jeugd
 Diensten van algemeen belang
 Dienstenrichtlijn
 Diverse
 Europees mededingingsrecht
 Europees recht en beleid decentraal
 Grensoverschrijdende samenwerking
 Informatiemaatschappij
 Justitie, vrijheid en veiligheid
 Milieu en klimaat
 Omnibus Decentraal
 Regionaal beleid en structuurfondsen
 Staatssteun
 Vervoer
 Vrij verkeer
 Werkgelegenheid en sociaal beleid