MiliEUverkenner

Snel actuele, overzichtelijke en gedetailleerde informatie vinden over Nederlandse en Europese milieuregelgeving? Dat kan met de MiliEUverkenner van het IPO en Europa decentraal. U hebt hiermee direct toegang tot de belangrijkste ontwikkelingen van Europese milieuregelgeving in Brussel en Nederland.

Wat is de MiliEUverkenner?

De MiliEUverkenner bevat informatie over de actuele stand van zaken van alle milieurichtlijnen. Het is een gericht overzicht vanuit de uitvoeringspraktijk. Decentrale overheden en omgevingsdiensten kunnen snel informatie over de voor hun relevante milieurichtlijnen vinden.

De MiliEUverkenner is een gemoderniseerde versie van de vroegere IPO-KEM/KMR-matrix. De website wordt drie a vier keer per jaar geactualiseerd door milieuexperts uit verschillende provincies. Europa decentraal beheert de MiliEUverkenner en coördineert het actualisatieproces.

Welke informatie biedt de MiliEUverkenner?

De MiliEUverkenner bestaat uit een overzicht van de belangrijkste milieuthema’s en dossiers voor decentrale overheden. Per onderwerp is nadere informatie beschikbaar over onder meer:

– De stand van zaken van milieuregelgeving;
– In welk besluitvormingsstadium het dossier zich bevindt;
– Wie erbij betrokken zijn;
– Wat de interprovinciale inzet is.

De verschillende onderwerpen en subonderwerpen vindt u hier aan de linkerkant.

Updates

De verkenner wordt drie á vier keer per jaar geactualiseerd door milieuexperts uit verschillende provincies. Europa decentraal beheert de MiliEUverkenner en coördineert het actualisatieproces. Via de Europese Ster houden wij u op de hoogte over de voortgang. U kunt zich hier aanmelden voor een gratis abonnement op de Europese Ster.