Services

Coördinatiepunt Staatssteun

Wilt u als gemeente of provincie in het kader van staatssteun een kennisgeving onder de Algemene Groepsvrijstellingsverordening of de MKB-landbouwvrijstelling doen? Dan kunt u contact opnemen met Europa decentraal. U kunt ons ook bereiken voor vragen over staatssteunkennisgevingen of -rapportages.

Contactgegevens

Voor nadere informatie, rapportages en kennisgevingen kunt u mailen naar cps@europadecentraal.nl of bellen met 070 – 338 1090. Daarbij kunt u vragen naar de adviseurs Lisanne Boer, Lukas Ament of Ann-Marie Kühler.

Ondersteuning ministerie

Kenniscentrum Europa decentraal ondersteunt vanaf 1 maart 2012 het Coördinatiepunt Staatssteun van het ministerie van BZK bij de uitvoering van zijn taken op het gebied van staatssteunrapportages en -kennisgevingen.

Om BZK te ondersteunen bij de uitvoering van deze taken is bij Europa decentraal een speciaal e-mailadres aangemaakt (cps@europadecentraal.nl). Daarnaast zijn de interne werkprocedures van BZK en Europa decentraal aangepast.

Werkzaamheden

Europa decentraal voert de volgende door BZK gedelegeerde staatssteunwerkzaamheden uit:

– Het begeleiden en coördineren van de procedures voor van melding vrijgestelde steun van gemeenten en provincies. Dat betekent dat hiermee samenhangende zogenaamde kennisgevingen voor steun die onder de AGVV en de landbouwvrijstelling vallen voortaan via Europa decentraal verlopen;
– Het coördineren van de jaarlijkse staatssteunrapportages van provincies en gemeenten ten behoeve van de State Aid Scoreboard. De benodigde informatie zal door Europa decentraal bij de gemeenten en provincies worden verzameld en geregistreerd.

Eindverantwoordelijkheid bij BZK

In alle gevallen behoudt BZK de eindverantwoordelijkheid. Europa decentraal verstrekt geen informatie aan de Europese Commissie zonder een eindtoets en toestemming van BZK. BZK blijft ook de ondertekenaar van de kennisgevingen.

Vragen?

Hebt u nog vragen over de ondersteunende werkzaamheden van Europa decentraal voor het Coördinatiepunt staatssteun van BZK? Neem dan gerust contact met ons op via bovenstaande contactgegevens.